Smażalnia przeznaczona jest do smażenia pączków, ryb, frytek, faworków itp. W komorze smażalni zainstalowane są trzy grzałki o mocy 3 kW/380 V każda, które można wyjmować podczas czyszczenia komory.
Właściwe parametry pracy ustawiane są za pomocą termostatu. Na wyposażeniu znajdują się dwa kosze służące do wkładania i wyjmowania produktów.
Pokrywa smażalni podczas pracy pełni rolę ociekacza oleju.
Wszystkie elementy smażalni wykonane są z blachy kwasoodpornej.
BUDOWA MASZYNY
1. Komora smażenia
2. Grzałki
3. Ociekacz
4. Kosz
5. Układ sterowania
6. Zawór spustowy
7. Konstrukcja nośna
8. Przewód elektryczny
9. Izolacja
10. Podpora ociekacza
12. Śruby mocujące grzałki
DANE TECHNICZNE
ZESTAW PARAMETRÓW | JEDNOSTKA MIARY | WARTOŚĆ |
TYP MASZYNY | SMAŻALNIA ELEKTRYCZNA |
|
ZASILANIE | V | 380 |
MOC JEDNEJ GRZAŁKI | kW | 3,0 |
LICZBA GRZAŁEK | SZT | 3,0 |
TEMPERATURA GRZANIA – MINIMALNA – MAKSYMALNA |
° C ° C |
20 210 |
CZAS ROZGRZANIA DO TEMPERATURY 170 0C |
min | 20 |
POJEMNOŚĆ KOMORY SMAŻENIA – MINIMALNA – MAKSYMALNA |
L L |
15 70 |
WYMIARY – SZEROKOŚĆ – DŁUGOŚĆ – GŁĘBOKOŚĆ |
mm mm mm |
630 760 135 |
WYMIARY ZEWNĘTRZNE – WYSOKOŚĆ – SZEROKOŚĆ – DŁUGOŚĆ |
mm mm mm |
950 700 990 |
MASA SMAŻALNI BEZ OLEJU | kg | 67 |
OBSŁUGA | OSÓB | 1 |