SMAŻALNIA ELEKTRYCZNA

Smażalnia przeznaczona jest do smażenia pączków, ryb, frytek, faworków itp. W komorze smażalni zainstalowane są trzy grzałki o mocy 3 kW/380 V każda, które można wyjmować podczas czyszczenia komory.


Właściwe parametry pracy ustawiane są za pomocą termostatu. Na wyposażeniu znajdują się dwa kosze służące do wkładania i wyjmowania produktów.
Pokrywa smażalni podczas pracy pełni rolę ociekacza oleju.
Wszystkie elementy smażalni wykonane są z blachy kwasoodpornej.


BUDOWA MASZYNY

 

1. Komora smażenia
2. Grzałki
3. Ociekacz
4. Kosz
5. Układ sterowania
6. Zawór spustowy
7. Konstrukcja nośna
8. Przewód elektryczny
9. Izolacja
10. Podpora ociekacza
12. Śruby mocujące grzałki

 

DANE TECHNICZNE

ZESTAW PARAMETRÓW JEDNOSTKA MIARY WARTOŚĆ
TYP MASZYNY  
SMAŻALNIA ELEKTRYCZNA
ZASILANIE V 380
MOC JEDNEJ GRZAŁKI kW 3,0
LICZBA GRZAŁEK SZT 3,0
TEMPERATURA GRZANIA
– MINIMALNA
– MAKSYMALNA
° C
° C
20
210
CZAS ROZGRZANIA
DO TEMPERATURY 170 0C
min 20
POJEMNOŚĆ KOMORY SMAŻENIA
– MINIMALNA
– MAKSYMALNA
L
L
15
70
WYMIARY
– SZEROKOŚĆ
– DŁUGOŚĆ
– GŁĘBOKOŚĆ
mm
mm
mm
630
760
135
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
– WYSOKOŚĆ
– SZEROKOŚĆ
– DŁUGOŚĆ
mm
mm
mm

950
700
990
MASA SMAŻALNI BEZ OLEJU kg 67
OBSŁUGA OSÓB 1

POBIERZ PDF